Tips

Deze tips en meer zijn ook terug te vinden op de Twitterfeed: @starpinesupport

Backblazecloud-blaze-red

Volledige doorlopende online backup van jouw bestanden voor een klein vast bedrag per maand of per jaar? Met Backblaze is dit mogelijk! Deze backup is doorlopend in de achtergrond bezig om alle belangrijke bedrijfsdata veilig te stellen. Deze backup is een perfecte aanvulling op een lokale backup oplossing. Hierdoor is alle kritieke bedrijfsdata extern veilig gesteld en bij een calamiteit kan deze data eenvoudig teruggehaald worden. Voor slechts $ 6 per maand of $ 60 per jaar biedt deze oplossing gemoedsrust en een stuk zekerheid dat belangrijke data niet verloren gaat.

ios8_manage_storage

iPhone

Neem eens een kijkje onder de instellingen van jouw iPhone of iPad en kijk of er nog wel voldoende ruimte vrij is. In de praktijk is de beschikbare ruimte vaak minder dan gedacht wordt en daar lijden de prestaties van de iPhone onder. De iPhone reageert trager en oa apps laden duurt langer. Een goede basisregel is om minimaal 10% aan opslag vrij te houden voor een optimale werking. Bij een iPhone van 16GB betekent dit dus ongeveer 1.5-2GB aan vrije ruimte. Heb jij dat? Tik op Instellingen > Algemeen > Gebruik > Beheer opslag om te zien hoeveel ruimte elke app en de bijbehorende inhoud in beslag neemt op het apparaat.

Meer ruimte vrijmaken kan door bijv. apps, muziek en/of video’s te verwijderen.
Zorg er wel altijd voor dat je een backup hebt!


Apple Support

Apple OSX Yosemite 10.10Uiteraard kun je altijd contact opnemen, maar bijv voor controle van de garantie van jouw Mac of vragen over de Apple TV, kun je terecht op de pagina van Apple Support bij Apple. Hier vindt je een overzicht van alle ondersteunde hardware, tips en suggesties per onderdeel en een reeks handleidingen om het maximale uit jouw Apple te halen. Het is een grote bron van handige, slim doorzoekbare, informatie en vanuit Apple Support kun je ook een chatsessie starten met een van de medewerkers van Apple Support zelf, ideaal!

mactracker

Mactracker

Alle Apple modellen is een handige App voor zowel desktop als iOS. Een prima naslagwerk om bijvoorbeeld te kijken welk model maximaal werkgeheugen aankan. Zo geeft deze app soms aan dat een laptop of desktop meer geheugen aan kan dan officieel vermeld. Ook zie je direct welke modellen voor welk OSX geschikt zijn. De app is te downloaden via de AppStore of de iOS AppStore voor je iPhone of iPad. Meer informatie vind je op de website

Teamviewer

Schermafbeelding 2014-02-01 om 14.51.55

Snel even meekijken met een andere computer, mac of windows? Geen probleem, met Teamviewer. Download de juiste versie van de teamviewer site en binnen enkele minuten kun je meekijken met de andere gebruiker. Ideaal! Zonder teamviewer te starten geen toegang en als teamviewer aanstaat wijzigt bij iedere start het wachtwoord, veilig dus! Ook voor toegang vanaf jouw iPad of iPhone. Ideaal voor onderweg!