Samenwerken met macOS Server

Apple OSX Server 5Samenwerken moeilijk, intensief en kostbaar?
Vaak wel, maar niet met macOS Server! Deze is zeer veelzijdig, duidelijk, inzichtelijk, voordelig  én eenvoudig van opzet, want sommige diensten hebben maar 1 configuratieknop namelijk: AAN* 😃.

De server software is al geruime tijd beschikbaar: macOS Server en de huidige versie is 5.3. Deze macOS Server versie is ideaal om eenvoudig, veilig en op vele manieren samen te werken. Samenwerken en bestanden delen via open source oplossingen als IMAP email, SMB, CalDav agenda, Wiki, Webdav en webservices op basis van Apache voor zowel Mac als Windows.
Deze server software is snel aan te schaffen zonder ingewikkelde procedures, voor een ongelimiteerd aantal gebruikers en groepen, zonder éxtra aanvullende licentiekosten voor slechts € 20,-. Vergelijk deze aanschafkosten eens met een gelijkwaardige Windows Server qua functionaliteit, daar betaal je én per server, pér dienst én per gebruiker. Dat loopt aardig op qua kosten, een macOS Server kan voor jouw bedrijfsomgeving prima dienst doen.
De software is eenvoudig aan te schaffen via de Mac AppStore. Hiervoor heb je een Apple computer nodig die als server kan draaien zoals een MacMini.

Veilig

Met macOS Server haal je een stabiel platform in huis waarbij het zeer eenvoudig wordt om samen te werken, bestanden te  delen en vooral veiligheid voorop staat. Dankzij versleuteling van datastromen met een SSL certificaat, beveiligde tunnels via VPN en wachtwoorden die niet als platte tekst verzonden worden, blijft gevoelige bedrijfsinformatie beschermd.

Multi platform

De email configuratie van macOS Server is gebaseerd op open source standaarden, deze kun je eenvoudig configureren en probleemloos gebruiken op ander platformen zoals Windows en Linux. Dat geldt ook voor bestandsdeling, de agenda en wiki. Samenwerken is hierdoor eenvoudiger én voordeliger dan ooit.

Neem contact met mij op voor jouw wensen of vragen.
Gebruik hiervoor het contactformulier.

* hiervoor moeten wel eerst enkele kritieken diensten actief worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *