Advies

CablemessUw bedrijfsomgeving draait naar eigen idee prima, maar toch zijn er af en toe storingen, rare meldingen, foutjes die de stabiliteit van de ICT omgeving niet ten goede komen. Dat gebeurt wel eens, komt wel eens voor… of zo af en toe is niet erg.

Tijdens mijn kennismaking, bezoek bied ik een vrijblijvend advies en inzicht in uw bedrijfsomgeving  waarbij gekeken wordt naar welk besturingssysteem er draait, het huidige netwerk en stel ik vragen om mogelijke problemen die er spelen in kaart te brengen.

De systemen zoals iedere leverancier ze bouwt (Apple, Microsoft, Adobe en hardwareleveranciers) hebben als doel stabiliteit, betrouwbaarheid en snelheid.
Niet alle systemen werken out-of-the-box altijd even netjes samen en is er vaak een hoop winst te behalen door relatief kleine investeringen in de ICT omgeving. De storingen nemen af, problemen “verdwijnen” en de gebruikers hoeven niet op zoek naar work-arounds voor een probleem die niet op te lossen lijkt, zoals: “Als ik het zo doe, dan werkt het wel, maar zo niet… raar hè”. Zo neemt de rust toe in het bedrijf, werkt iedereen prettiger en gaat de productie omhoog!

CablecleanMet mijn ervaring en een eerste kennismaking zie ik processen, werkzaamheden binnen uw bedrijf anders dan dat iedereen intern gewend is. Zo kan ik een heldere blik bieden en suggesties/tips geven waardoor het werken prettiger wordt en vaak minder omslachtig.

Als voorbeeld neem ik het lokale netwerk; draadloos of bekabeld, hier is vaak nog een hoop te verbeteren. Draadloze netwerken storen elkaar, niet stabiel of het bereik valt tegen, de verkoop op de doos geeft mooie snelheden aan, maar worden die ook echt gehaald? Bekabeld is ooit aangelegd, maar waarom is die server of het internet dan toch zo traag?
Door te kijken naar de mogelijkheden in uw bedrijfsnetwerk is vaak m.b.v. een vrijblijvend advies al een heleboel te verbeteren zonder dat daarbij enorme investeringen nodig zijn.

Zo adviseer ik vrijblijvend om binnen uw bedrijf de ICT omgeving beter te laten werken.

Toch nog even voor de duidelijkheid:
Het bovenste plaatje is zoals het NIET moet en de tweede zoals het eruit ziet als ik geweest ben. StarPine Support biedt structuur, duidelijkheid en overzichtelijkheid in uw ICT omgeving gebaseerd op een jarenlange ervaring in oa Apple support.