Apple Upgrades

StarPine Support NAS ondersteuningWe zijn inmiddels weer een paar maanden verder en in de tussentijd heeft Apple een nieuwe MacBookPro met Touchbar uitgebracht. Prachtig vormgegeven, naar de touchbar ben ik erg benieuwd om mee te werken.  Een kleine kanttekening is de oudere processor die gebruikt wordt en het ontbreken van andere poorten dan de nieuwe USB-C aansluiting. Voor oa Ethernet, HDMI, DVI en USB aansluitingen betekent dat… adapters of dongels, net hoe je ze wilt noemen!

Ook is het nieuwe macOS Sierra beschikbaar  voor  jouw iMac of MacBookAir om te installeren. Dan kun je lekker kletsen tegen jouw Mac mbv Siri, handig!

Alleen al dat moois gepresenteerd door Apple, brengt ook minder goed nieuws. Zij stoppen met de Airport producten. Geen nieuwe Airport Express, Extreme of Timecapsule meer. Net nu onderzocht is dat de consumententevredenheid over deze krachtige draadloze routers enorm hoog is. Ze zijn eenvoudig te configureren, stabiel, werken goed met Apple hardware samen en andere producten en qua WiFi snel en krachtig. Daarnaast zijn ze ook nog eens mooi vormgegeven.

Hopelijk komen er binnenkort wel écht revoluties en geen upgrades van de huidige producten. En draait Apple minder productlijnen de nek om, de huidige displays die Apple aanraadt zijn toch ook niet echt fraai om te zien. Het is lastig om te innoveren, absoluut, maar er moet toch meer mogelijk zijn dan een 3 jaar oude MacPro, 2 jaar oude MacMini en een MacBookPro met een processor van vorig jaar. Ik kijk uit naar volgend jaar! Fijne dagen   🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *